تاثیر بیمه عمر بر کیفیت زندگی 

 

بهبود شرایط اقتصادی از جمله ، کاهش بیکاری ، کاهش تورم ، افزایش درآمد و توسعه بازار مالی باعث افزایش امید زندگی می شود.
Image result for بیمه عمر روستایی
بسیاری از نظریه پردازان بر این باورند که رشد اقتصادی به تنهایی هدف نیست ، بلکه وسیله ای برای تحقق هر چه سریعتر فراگرد توسعه می باشد . فراگرد توسعه به منزله ی چگونگی پرورش توانایی ها و شایستگی های افراد جامعه است .
برخورداری افراد جامعه از طول عمر بیشتر و همچنین امکانات رفاهی مناسبتر در فرایند توسعه ی پایدار هدف نهایی فراگرد توسعه اقتصادی انسان است .
بنابراین جامعه ای توسعه یافته تلقی می شود که افراد آن دارای رفاه معنوی شامل امنیت خاطر و امید به آینده ، اعتماد به نفس و تامین اجتماعی و رفاه مادی شامل تغذیه مناسب ، سطح آموزش بالا ، توان به هنگام درمان بیماری ها و مسکن مناسب باشند .
در واقع تامین سلامت جسمی ، ذهنی ، روانی و اجتماعی شهروندان از نیازهای اصلی محسوب میگردد .
ر اساس مطالعات نظری و تجربی ، عوامل گوناگونی از جمله وضعیت بهداشتی، سطح رفاه و امنیت اجتماعی ، ارائه خدمات بیمه ای ، امنیت شغلی و اقتصادی و آرامش روانی نقش مستقیمی در افزایش شاخص امید به زندگی دارند .
برآوردهای مرتبط با جوامع در حال توسعه ، نشان می دهد که حدود ۵۰% از سلامت مردم به عواملی مانند فقر (وضعیت اقتصادی ) و وضعیت شغل و بازار کار وابسته است . ۲۵% عملکرد نظام سلامت ، ۱۵% به مسائل ژنتیکی انسان ها و ۱۰% به محیط زیست بستگی دارد . این ارقام نشان دهنده ی جایگاه مهم و تاثیر گذار عوامل اقتصادی بر سلامت و امید به زندگی است .
میزان تقاضای بیمه عمر در بررسی های بین المللی و سنجش سطح توسعه یافتگی کشورها ، به عنوان شاخصی معتبر در سنجش رفاه مردم استفاده می شود.
بیمه عمر به عنوان یکی از ارقام بیمه های اشخاص است که باتوجه به نقش مهمی که در زمینه سرمایه گذاری ایفا میکند ، می تواند اثرات مناسبی بر تضمین آینده افراد ، آرامش روانی و سلامت خانواده گذارد .
تجربه جوامع مختلف نشان داده که کشورهای با تقاضای بالای بیمه عمر از درآمد سرانه ی بالا نیز برخوردار هستند. زیرا بیمه عمر نوعی پس انداز مولد و سرمایه گذاری بلند مدت محسوب می شود و شرکتهای بیمه با بکارگیری حق بیمه دریافت شده در زمینه های تولیدی موجبات افزایش اشتغال ، تولید ملی و درآمد سرانه جهت هزینه بیشتر در بخش بهداشت را فراهم می آورند ، درنتیجه بیمه عمر به طور غیر مستقیم و از طریق افزایش درآمد سرانه بر سلامت اثر مثبت ایجاد می کند.
همچنین توسعه ی نظام فعالیتی بیمه عمر به عنوان یکی از انواع بیمه های اختیاری ، از مسئولیت های اجباری دولت می کاهد و بخشی از تامین های مربوط به هزینه ی مستمری و از کارافتادگی به خود افراد واگذار می شود و این امر منجر به سرمایه گذاری دولت در قسمت های دیگر اقتصاد می شود .
موسسات بیمه عمر با استفاده از ذخایر فنی شکل گرفته از حق بیمه های دریافتی ، می توانند در بخش های عمومی یا خصوصی سرمایه گذاری کنند که این امر به افزایش تولید منجر خواهد شد . از طرفی ، با افزایش فعالیتهای تولیدی ، اشتغال هم افزایش می یابد پس در آمد سرانه بیشتر و شاخص امید به زندگی نیز بالاست .
کشورهای که بالاترین تقاضای بیمه عمر سرانه را دارند ، امید به زندگی در آن ها ۸۲/۵ سال است . در کشورهای با تقاضای متوسط بیمه عمر ، امید به زندگی ۷۴ تا ۸۱ سال است و در نهایت افراد در کشورهایی با پایین ترین تقاضای بیمه عمر ، کمتر از ۷۴ سال عمر می کنند .در بین مطالعات خارجی ، Deaton نشان داد که اثر هر دلار اضافی بر سلامت و امید به زندگی در کشورهای ثروتمندتر ، کمتر از کشورهای فقیرتر است . Drifil وMichaud در مطالعه خود بیان کردند که تورم اثر منفی بر سلامت دارد.
در مطالعات داخلی بیان شده است که افزایش بیکاری بر تعداد بیماران روانپزشکی افزوده است . پس بیکاری اثر منفی بر سلامت دارد.
باتوجه به اینکه انسان همواره به عامل امنیت در زندگی اهمیت زیادی داده و درصدد جلوگیری از حوادث ناگوار و تضمین آینده خود و خانواده اش است ، بنابراین هرگونه هزینه بر روی بیمه عمر نوعی سرمایه گذاری بلند مدت برای خانوارها محسوب می شود و اعمال ت های دولتی در راستای رشد صنعت بیمه عمر می تواند اثرات بلند مدتی بر بخش سلامت و تامین و تضمین آینده افراد بر جای گذارد .بر اساس دیدگاه نظریه ی سرمایه انسانی در اقتصاد جوامع ، مقوله ی سلامت مانند هر کالای دیگر اقتصادی به عنوان یک کالای بادوام در نظر گرفته می شود ، بدیهی است که افراد در آغاز هر دوره نظیر شروع یک سال خاص ، دارای ذخیره ای از موجودی کالای سلامت هستند که با گذشت زمان ، این موجودی با افزایش سن کاهش یافته و مستهلک می شود و زمانی که ذخیره موجودی سلامت فرد از حد بحرانی کمتر شود ، آنگاه فرد از بین می رود . در این ساختار ، یک مصرف کننده با تقاضای بیمه عمر ، نااطمینانی درباره مصرف طول عمر خود را از بین می برد و جهت تامین هزینه های خود در دوران آتی بخصوص در دوران بازنشستگی آرامش خاطر دریافت می نماید .
تقاضای بیمه عمر شامل ضریب نفوذ بیمه عمر و حق بیمه عمر سرانه و حق بیمه عمر تولیدی اثر مثبت و معنا داری بر شاخص سلامت امیدزندگی ” دارند.
اما تورم اثر منفی بر سلامت دارد. چون با افزایش تورم ، قدرت خرید فرد کم شده و تقاضای فرد از خدمات بهداشت کاهش یافته و در نهایت امید به زندگی فرد کاهش می یابد .
با توجه به این تجزیه و تحلیل های آماری بیمه عمر در راستای رشد همه جانبه ی زندگی تاثیر فراوانی دارد . و توجه به این مهم از اامات زندگیمان است


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بیمه ,سلامت ,افزایش ,زندگی ,امید ,توسعه ,تقاضای بیمه ,سرمایه گذاری ,درآمد سرانه ,تضمین آینده ,سلامت دارد ,تضمین آینده افراد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Marcus Zach Bruno مد و لباس پارس خبر youmovies **ܜܔܢܜ یه موجود نسبتا خط خطی 2 ܜܔܢܜ** بهار برترين مطالب